Interessante artikelen

/NIEUWS
NIEUWS 2018-05-17T21:01:38+00:00

De meest gevraagde Blockchain functies

De piek in de blockchain-hype lijkt te zijn bereikt. Het werkelijk gebruik blijft achter bij de verwachtingen. Toch gaat blockchain over een paar jaar wel degelijk een belangrijke rol spelen en staat het bedrijfsleven te springen om talent.

Blockchain is niet het antwoord op alles

De blockchain-hype is zó groot, dat men zich kan afvragen of we niet een beetje doorslaan. Zo zien we links en rechts blockchain-oplossingen opduiken waar een simpele database ook zou volstaan.

5 mythes over de blockchain

De populariteit van het fenomeen blockchain is ongekend. Er zijn veel misverstanden en zelfs mythes ontstaan over de blockchain. Marktonderzoeker Forrester Research ontkracht 5 van die hardnekkige mythes.

Transparantie door Blockchain

Nederlanders geven bijvoorbeeld veel geld aan goede doelen. Maar er zijn de laatste jaren natuurlijk wel wat affaires geweest over de bestemming van de gelden. Met blockchain is het mogelijk precies je gift ‘in de keten te volgen’.

Smart contracts worden volwassen

Automatische afhandeling van verzekerings­claims en aanspraken op zorg die zonder tussenkomst van derden geregeld worden. In 2018 breken dit soort smart contract‑toepassingen definitief door.